Bersyukur dalam Perniagaan! #Motivasi

 

Bersyukur dalam Perniagaan! #Motivasi

 

Dalam Perniagaan kita jangan terlalu tamak, Kita kena bersyukur sebab itu usaha kita dan selebihnya kita tawakal. Dan jangan kita merungut dengan rezeki kita. Ada orang make million, ada orang make hundred thousand, ada orang make it thousand sahaja jadi rezeki itu masing-masing. Andai kata la kan sekarang ini anda bekerja makan gaji? Gaji anda 3 Ribu contoh lah kan, Then dengan perniagaan Online anda, Anda hanya make it 2 Ribu sebulan. Anda rasa ia membantu tak lifestyle anda? Membantu la kan? Betul tak? Sebab kalau tak sebelum ni anda hanya income 3 Ribu dari kerja makan gaji. Jadi dengan perniagaan Online anda tak make million just make 2 Ribu ia dah membantu sangat. Right? Jadi sebelum ni anda hanya ada 3 Ribu hasil makan gaji anda tadi betul tak? So bila anda ada extra 2 Ribu dari 3 Ribu so ia membantu sangat kan? so apapun bersyukur dengan apa jua yang kita dapat malah bila kita bersyukur mungkin akan berganda lagi pendapatan kita.

Dan anda kena ingat dgn ilmu yang anda ada sekarang la membawa anda ke tahap ini. Bukan maksud saya anda tak ada ilmu. Cuma dengan ilmu yg anda ada sekarang membawa anda ke tahap ini ialah dgn ilmu yang anda ada anda boleh make 2 Ribu tadi kan? But what if kalau anda ada website? Maybe dari 2 Ribu naik ke 5 Ribu then kalau anda kumpul database? Sbb database ni adalah HOT prospect anda. So dgn ilmu ini maybe dari 5 Ribu ia jadi 10 Ribu so kat sini kita nampak yang business kita makin growth. Betul tak?

3 thoughts on “Bersyukur dalam Perniagaan! #Motivasi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *